wrz 23
Pewno, każda z nas już piekła pstrąga. To jedne z najszybszych dań jakie umiem zrobić.
1.Myjemy pstrąga pod bieżącą wodą
2.Skrapiamy cytryną z zewnątrz i w środku brzucha

DSC01975

3.Robimy mieszankę z ziół,czyli to co mamy, ja daje mix suszonych – majeranek,tymianek,oregano,bazylia plus czosnek i wkładamy do środka brzucha i na zewnątrz rybiego ciałka
4.Okładamy pstrąga masłem, analogicznie jak z cytryną i ziołami czyli na zewnątrz i w środku

DSC01979

5. Kładziemy na blaszce, przykrywamy lekko folią od góry i pieczemy (piekarnik elektryczny nagrzany do około 200st. pieczemy około 0,5 h). Na koniec ściągamy folie i podpiekamy troszeczkę, aby się lekko zarumienił nasz pstrąg.

Do tego może być …wzystko.Ziemniaki z wody z koperkiem, lub pieczone, i ryż, frytki, grzanki czosnkowe, brokuł z maslem, salata lodowa, szpinak… Białe wino. Nawet najwięksi przeciwnicy ryb miękną przy pstrągu :-)
Ości same odchodzą, a smak – same wiecie, rewelacja!
Smacznego!

DSC01981

Autor admin

wrz 23

Idę jutro na urodziny, typowa nasiadówka przystołowa. A do tego źle sie czuje, wszystko mnie boli :-( nie mam totalnie weny… Siedze i grzebie w szafie. Nie chce sie gnieść w marynarce, bo wszystko mnie mnie od 2 dni gniecie, drapie, i uwiera. W małej czarnej? Za elegancko. Jeansy i coś błękitnego,szarego,beżowego? Granat? Może coś w paski? Może żółta sukienka plus czarne dodatki?A może tunika w kwiatki i czarne cygaretki?  Najchętniej bym poszła w pidżamie, skarpetach i bluzie od dresu ;-) Look total casual.

Może do jutra złe samopoczucie mi przejdzie:-( Oby.

Nie wiem nic…siedze,grzebie, i bawie sie aparatem. A spakować sie musze na “całe dwa dni”.

Aaaa, pomocyyyy, kto mi pomoże?

DSC02051

DSC02059

Autor admin