lis 28

Muszle marakonowe nadziewane szpinakiem, lasagna serowo,mięsno pomidorowa, a do tego pomidorki koktajlowe, z pesto i mozarellą – to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Nie mam nistety zdjeć wykonania potraw  “krok po kroku”, tak więc podczas czytania przepisu na udaną kolacje we dwoje – licze na Waszą wyobraźnie :-)

Lasagna:

Układać warstwami: makaron na lasagne lekko podgotowany (kolor zielony) , mięso mielone smażone z cebulką i czosnkiem, wasrtwa pesto, poidory w grube plastry i ser żółty, polać sosem pomidorowym. Piec około 20 minut w piekarniku.

lasagna

Muszle ze szpinakiem:

Paczka muszli makaronowych, paczka szpinaku mrożonego lub świeżego, jak mrożony, to nie w formie papki, a liściasty. serek Ostrovia lub mascarpone, przyprawy. Szpinak przesmażyć z przyprawami, śmietanką, serkiem i czosnkiem. Gotowym farszem nadziać muszle wcześniej ugotowane na lekko osolonej wodzie. Na wysmarowaną formę maslem poukladać muszelki. Piec w piekarniku około 15- 20 minut.

muszle

Sałatka z pomidorków:

Pomidorki koktajlowe w ilości dowolnej, wymieszać z kulkami mozarelli, i 3 łyżkami pesto, ozdobić liśćmi bazylli.

sałatka

Autor admin

lis 28

Autor admin

lis 28

Autor admin